Brabavast

Project details - Parkappartementen Oerle

Terug naar het vorige scherm

Type woningen:
Parkappartementen
Programma:
20 parkappartementen
Architect:
LSW Architecten

In het westen van Veldhoven komt een nieuw woongebied tot leven: “Zilverackers”. Zilverackers bestaat uit vijf stedenbouwkundige en landschappelijke ensembles met ieder een eigen identiteit.

Het stedenbouwkundig plan is een duidelijke afspiegeling van de natuurlijke gegevenheden van de unieke locatie met respect voor de bestaande groene omgeving.

Oerle-Zuid is de eerste fase van Zilverackers waar circa 315 van de in totaal circa 2.700 woningen worden gerealiseerd. Het gebied ligt ten zuiden van Oerle tussen de Sint Jansstraat en de Zandoerleseweg. Deze uitbreiding vormt als het ware de afronding van het bestaande dorp rond de historische kern, waardoor deze meer centraal komt te liggen. Al wandelend door het gebied ervaar je de afwisseling van het boslandschap met zijn kenmerkende houtwallen en de doorzichten in het open weidse veld van en naar het dorp met de beeldbepalende elementen als de kerk en de molen. Het bestaande beeld van de contouren van het dorp met de kerk als duidelijk herkenningspunt wordt door de aanleg van een centraal park behouden. Naast het indrukwekkende coulissenlandschap is met name het iets verder op gelegen buurtschap Zandoerle, met zijn vele oude langgevelboerderijen, kenmerkend voor de historie van dit gebied. Dit historische marktveld, vooral bekend om het kanon en de kapel, is kenmerkend voor de brinkstructuur die je ook in het kerkdorp Oerle her en der terug vindt.

Brabants Wonen ontwikkelt in Zilverackers een bijzonder project als echo van het vroegere klooster van Oerle. Dit unieke gebouwencomplex van de zusters van Oerle werd in juni 1971 door brand verwoest. Met dit project komt de bijzondere en rijke architectuur van vroeger weer terug in Oerle. Eigentijds wonen in een landschappelijke setting passend binnen de historische context van het kerkdorp Oerle. De 20 parkappartementen worden uitgevoerd als vrij indeelbare lofts, toekomstige bewoners kunnen de indeling en afwerking afstemmen op hun persoonlijke leefstijl. De individuele woningen zijn gebruiksvriendelijk, veilig en flexibel. Het ontmoeten van bewoners onderling vindt plaats op het intiem ingerichte binnenterrein. Om lekker even te zitten en zo maar een praatje te maken; om gezamenlijk de tuin te beleven en te onderhouden maar ook voor een jaarlijks samenkomen. Ontmoetingen met wijkbewoners vinden plaats in of rond het centrale park waaraan de woningen zijn gelegen. Het parkeren is op eigen terrein opgelost.

U heeft reeds de mogelijkheid om uw serieuze interesse voor deze bijzondere parkappartementen kenbaar te maken via 'Contact'. Wij registreren u dan vrijblijvend als geïnteresseerde.

Bijzonderheden:

- statige architectuur op traditionele lijst geschoeid
- gebruiksvriendelijk, veilig en flexibel
- het ontmoeten van bewoners onderling vindt plaats op het intiem ingerichte
binnenterrein
- het parkeren vindt plaats op eigen terrein

Heiberg 18A    -    5504 PB Veldhoven    -    Postbus 2219    -    5500 BE Veldhoven   -   Tel: +31(0)40 230 96 30   -   Fax: +31(0)40 230 96 36    -   info@brabavast.nl